Translate

September 24, 2014

Travel post - Saliara beach



Znam da smo sada i zvanično uplovili u jesen ali morala sam da sa vama podijelim jedno lijepo iskustvo sa ljetovanja. 
Od prvog dana boravka na Tasosu, plaža Saliara je bila u vrhu liste ''Šta obići?'' Dosta smo čitali o ovom čudu prirode i naprosto smo znali da je moramo vidjeti. U lokalnoj agenciji na Tasosu dobili smo informacije da plaža jeste lijepa ali da tu više ne postoji bar sa hranom i pićem, nema ležaljki ni suncobrana a put je toliko loš da bi jedino rješenje bilo iznajmiti džip ili neko drugo terensko vozilo. U jednom trenutku sam mislila da ću se vratiti sa Tasosa a da Saliaru neću vidjeti što bi značilo otprilike isto kao i da nismo bili na ovom prekrasnom ostrvu. A to nije dolazilo u obzir!
Ujutru smo ustali rano, spremili peciva, voće, salate i puno vode i sa našim autom odlučili da rizikujemo. Uključili smo navigaciju i već se radovali dolasku na plažu.
Međutim, navigacija nas je natjerala da skrenemo prije nego što je ustvari trebalo i tu počinju naše muke. Put je bio i više nego strašan, čitave mermerne stijene su nam se nalazile na putu a put je bio toliko uzak da se nismo usuđivali vratiti se nazad. Prošli smo kroz sami mermerni rudnik i tad sam shvatila da idemo pogrešnim putem, jer čitajući razne forume i raspitujući se po agencijama, niko nikada nije pominjao prolazak kroz sam rudnik! Čitav bijeli mermerni grad nas je okružio i nigdje nikoga. Sada kad se sjetim, to jeste bio fascinatan prizor ali vjerujte, mene je već hvatala panika i po glavi mi se motala misao kako ćemo se vratiti nazad i gdje će nas uopšte ovaj put odvesti.
Poslije ni sama ne znam koliko vremena (rekla bih čitava vječnost) pred nama se pojavila slika kakvu samo priroda može naslikati ne štedjeći boje! Put se sve više širio, a između dvije ogromne mermerne stijene koje su podsjećale na stubove pojavila se Saliara, bijela, mermerna ljepotica obučena u tirkizno plavo more. Sama plaža je od sitnih, bijelih, mermernih kamenčića koji u kombinaciji sa nevjerovatnom bojom vode čine da pomislite da ste na nekom tropskom mjestu. Ako na sve to dodamo zelenilo koje okružuje i sakriva plažu dobijamo jedno rajsko mjesto. Osjećaj je bio neuporediv.
Sa plaže smo otišli ubijeđeni da je vrijedilo doći i da ćemo se opet vratiti. I da! Vratili smo se pravim, tri puta kraćim putem.:)











Swimwear,sunglasses:H&M
Dress:Zara

8 comments :

  1. Najljepsa plaza na kojoj sam ikad bila <3

    ReplyDelete
  2. Sve se može kada se hoće- samo da ste našli pravi (i bolji!) put za nazad :) Savršena plaža! :) xx Maja
    - http://modern-muffin.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pratili smo ostale ljude koji su se vracali pravim putem...:D

      Delete
  3. Ovo je fenomenalno! Hvala na ovom divnom postu! Ako imaš vremena pogledaj moj novaa sam :))) http://keepitchicbysasha.blogspot.com/

    ReplyDelete