Translate

January 9, 2014

Postcards from Paris - Jardin des Tuileries


Evo konačno da vam se javim, ovaj put sa postom iz grada ljubavi, iz Pariza. Ovo je moj prvi put da sam bila tamo i sada mogu slobodno reći da sam potpuno očarana svakim kamenčićem u Parizu. Od Louvrea do Eiffelovog tornja, od Place de la Concorde do Grand i Petit Palais, istorija Pariza se može vidjeti uz obalu rijeke Seine.
Slike koje gledate nastale su u jednom od najstarijih i najpoznatijih pariških parkova Tuileries, koji je izgrađen u 16. vijeku za palatu kraj Louvrea. Iako nas je vrijeme odlično posluzilo ako uzmemo u obzir da smo već ušli u januar, nažalost ovaj dan je bio tmuran i oblačan da bi se kasnije završio kišnim pljuskom i jakim vjetrom. Šetajući od Trijumfalne kapije kroz Tuileries, stigosmo do Louvrea. Građevina koja naprosto oduzima dah svojom arhitekturom i istorijom. Ulazak u muzej je potrajao zbog brojnih turista koji su strpljivo čekali da vide unutrašnjost najvećeg muzeja na svijetu.
Clutch and Go torbica bila mi je vjerna pratilja na putovanju i iako izgleda da je mala i da je napravljena za osnovne stvarčice ja sam u njoj nosila i više od toga. Još jednom hvala Jeleni i Slavici koje su je napravile za mene.
Par dana u Parizu je jako kratko vrijeme da se upozna sve ono što bi trebalo ali na samom odlasku obećela sam mu da ću se ponovo vratiti, vjerovatno u nekom toplijem periodu.

I know it's been a while but I'm sending you greetings from none other than city of love, Paris. This was my first time there and I can honestly say that I'm in love with everything that is Paris. From Louvre to the Eiffel Tower, to place de la Concorde , to Grand and Petite Place, the history of Paris can be seen from the river Seine. The photos you see were taken in one of the oldest and most famous parks in Paris, Tuileries, which was built in 16th century for a place near Louvre. Even though the weather was not at it's best but considering it was already January, the day was cloudy which ended in heavy rain and strong wind. Walking from the Arc de Triomphe through the Tuileries park, we ended up at Louvre. The landmark that literally takes your breath away with its architecture and history. Getting in took a while with all the tourists patiently waiting to see the biggest museum in the world.
Clutch and Go was my loyal friend on this trip, and although it looks like it can't fit anything but the basics inside, believe me I carried more than just the necessities in it. A huge thanks to Jelena and Slavica who made the bag for me. A few days in Paris is simply not enough to see everything this beautiful city had to offer, but upon us leaving I have promised to return. But maybe during a warmer period.















Parka jacket: H&M
Dress: Tara Jarmon
Sweater: Non branded
Boots: H&M
Hat: H&M
Bag: Clutch and Go


7 comments :

  1. Lijepa moja, prekrasne fotografije, kombinacija i sigurna sam da uzivas :****

    ReplyDelete
  2. super je :)
    xx
    ajnira.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Ja vec duze planiram odlazak u Pariz, nadam se da cu ove godine napokon uspijeti otici!
    Ti si mi prelijepa, a slike su stvarno prekrasne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno pocasti sebe odlaskom u Pariz!Najljepsi grad na svijetu ako mene pitas.

      Delete